Jalkojen hieronta

Koulutettuna hierojana minulle on tärkeää tarjota asiakkailleni laadukasta hierontaa, joka edistää heidän hyvinvointiaan ja auttaa heitä rentoutumaan. Alla on yksi hierontatekniikka, jossa aloitetaan jalkapohjista ja edetään aina alaselkään saakka. Käytettäviä ammattimaisia otteita ovat sively, kyynärvarsiotteet, pusertelu, hankaus ja mobilisoiva hieronta.

Asiakkaan arviointi:

Luodaan rentouttava ympäristö hierontahuoneessa, jossa on oikea valaistus ja sopiva lämpötila.

Valmistelu:

Ensimmäinen vaihe on aina asiakkaan arviointi, jossa keskustelen terveys- ja kiputilastasi sekä mahdollisista toiveistasi hieronnan suhteen. Käytän laadukasta hierontaöljyä tai emulsiota ihosi suojelemiseksi ja hieronnan sujuvuuden takaamiseksi.

Jalkapohjien hieronta:

Aloitan hierontaprosessin jalkateristä. Kiinnitän erityistä huomiota jalkapohjaan ja kantapään alueeseen, koska ne voivat olla erityisen jännittyneitä.

Pohkeet ja sääret:

Käytän lihasten anatomian tuntemusta ja hieron erityisin ottein pohkeiden ja säärien lihaksia.

Kyynärvarsiotteet ja pusertelu:

Käytät kyynärvarsiotteita ja pusertelua jalkojeni lihasten syvemmän hieronnan saavuttamiseksi. Säädän painetta niin, että tunnet olosi mukavaksi ja vältän liiallista voimankäyttöä.

Mobilisoiva hieronta:

Käytän vipuvarsiotetta etenkin takareisissä ja pienten pakaralihasten käsittelyssä.

Alaselkä ja pakarat:

Tärkeää on hieroa myös alaselkä ja pakarat jalkojen hieronnan yhteydessä. Kiinnitän erityistä huomiota lannerangan alueeseen.

Loppuravistelut ja rentoutuminen:

Lopuksi ravistelen jalkojen lihaksia niin, että jalat tuntuvat erityisen kevyiltä noustessasi plintiltä.

Tarjoan sinulle hetken rentoutumiseen hieronnan jälkeen ja suosittelen juomista, sillä hieronta lisää aineenvaihduntaa, elvyttää verenkiertoa ja laittaa kuona-aineet liikkeelle. 

Ammattilaisena minun on tärkeää kuunnella asiakkaan palautetta ja tarjota henkilökohtaista hoitoa asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Ammattilaisena käyn lisäkoulutuksia hierontatekniikoiden ja anatomian alalla, jotta voit tarjota parhaan mahdollisen hoidon asiakkailleni.