YLEISTÄ TIETOA HIERONNASTA

Hieronta tutkitusti poistaa kipuja, jumeja ja jännitystiloja. Lisää myös aineenvaihduntaa ja elvyttää verenkiertoa. Hieronta rentouttaa ja poistaa stressiä. Viimeisimpien tutkimusten mukaan säännöllinen hieronta lisää immuunivastetta. 

Vasta-aiheet: Älä tule hierontaan, mikäli sinulla on flunssa/kuumetta, akuutti vamma (ruhje, haava, luunmurtuma, revähdys, tulehdus), huonokuntoinen/infektoitunut iho, krapula/humala, laskimotukos, verenvuototauti, syöpä.

Ongelmalähtöinen hieronta

Testien ja tutkimuksen perusteella kartoitetaan ongelman lähde ja hoito sen mukaan.  Erikoisosaamisena nivelten liikkuvuuden edistäminen.

Apuvälineet

Hierontaa voidaan tehostaa lihaskalvohieronnalla imukupeilla sekä/tai faskiaraudoilla. Kinesioteippaus hoidon jälkeen myös mahdollista.


Koulutettu hieroja on terveydenhuoltoalan ammattilainen.  Hän tarjoaa arvokasta apua monenlaisten fyysisten vaivojen ja ongelmien lievittämiseen. Ongelmalähtöinen hoito hieronnassa tarkoittaa sitä, että hieroja keskittyy tunnistamaan ja käsittelemään juuri ne alueet ja ongelmat, joita asiakas kokee.

Hieronta on vuosituhansien ajan ollut tehokas tapa rentouttaa lihaksia, lievittää stressiä ja parantaa kehon yleistä hyvinvointia. Koulutettu hieroja tuo kuitenkin hierontaan syvemmän ulottuvuuden. Hänellä on erikoistunut koulutus ja ammattitaito tunnistaa erilaisia lihaskireyksiä, -jännityksiä ja muita fyysisiä vaivoja. Hieroja pystyy myös arvioimaan, miten nämä vaivat voivat vaikuttaa asiakkaan kehon toimintaan ja liikkuvuuteen.

Ongelmalähtöinen hoito hieronnassa alkaa yleensä keskustelulla asiakkaan kanssa. Hieroja kysyy asiakkaalta hänen oireistaan, kivuistaan ja liikunta-aktiviteeteistaan. Tämä auttaa hierojaa saamaan kokonaiskuvan asiakkaan tilanteesta ja asettamaan tavoitteet hoidolle.

Seuraavaksi hieroja suorittaa perusteellisen kehon tarkastelun, keskittyen erityisesti ongelma-alueisiin. Hän voi testata liikkuvuutta, tunnustella lihaksia ja havainnoida asentovirheitä. Tämä auttaa hierojaa tunnistamaan mahdolliset syyt asiakkaan vaivoihin.

Kun ongelmat on tunnistettu, koulutettu hieroja valitsee sopivat hierontatekniikat ja -menetelmät lievittääkseen asiakkaan vaivoja. Hieroja voi käyttää erilaisia tekniikoita, kuten syvähierontaa, mobilisaatiota tai venytyksiä, riippuen asiakkaan tarpeista ja vaivojen laadusta.

Ongelmalähtöinen hoito hieronnassa pyrkii paitsi lievittämään oireita myös ennaltaehkäisemään niiden uusiutumisen. Hieroja voi antaa asiakkaalle ohjeita ja harjoituksia, joilla hän voi ylläpitää kehon tasapainoa ja välttää samojen ongelmien palaamisen.

Koulutetun hierojan tarjoama ongelmalähtöinen hoito on siis kokonaisvaltainen lähestymistapa, joka pyrkii parantamaan asiakkaan fyysistä hyvinvointia ja auttamaan häntä saavuttamaan paremman terveyden ja liikkuvuuden. Hieronnan avulla voi saavuttaa merkittävää helpotusta kipuihin ja vaivoihin, samalla kun se edistää kehon yleistä hyvinvointia ja rentoutumista.